Hele trøfler - rives over retten



Olie - til brød, pasta og salater



Balsamico - til dressing, saucer og desserter



Creme, pesto, bruschetta og smør - til brød og pastaretter



Saucer til madlavning



Salt og pulvere



Pasta og gnocchi



Snacks



Honning - til ost



Sennep og mayonnaise



Pølse og ost



Tørrede svampe



Trøffeljern

Om trøfler

Trøfler er en svampeart, som vokser i symbiose med træer, oftest eg, hassel og pil. De vokser i 50-100 cm dybde og bliver i dag sporet med specialtrænede hunde. Trøfler er små knolde med en diameter på 2-8 cm. De har en meget karakteristisk smag og aroma, og på spørgsmålet: “Hvad smager trøfler af?” er der kun en svarmulighed : Trøffel.

De fem arter som indgår i Giuliano Tartufis produkter finder du her:

Sommertrøffel (Tuber aestivum Vitt.) har en sort nopret overflade og hvidt til lysebrunt kød. Smagen er mild og nøddeagtig. Sæson maj-december

Efterårstrøffel (Tuber uncinatum Chatin) har en sort nopret overflade og lysebrunt kød. Duft og smag er kraftigere end sommertrøflen. Sæson oktober-januar

Sort trøffel også kaldet vintertrøffel (Tuber melanosporum Vitt.) har en sort nopret overflade og sort kød. Den har en meget karakterisktisk duft af fugtig skovbund. Sæson november-marts

Hvid trøffel (Tuber magentum Pico) har en lys brun overflade, som er glattere end de ovennævnte og hvidt kød. Duften er intens og smagen meget kraftig, så der skal kun anvendes ganske små mængder til at præge en ret. Sæson oktober-december

Hvid forårstrøffel (Tuber Borchii) har en brunlig overflade og hvidt kød. Den minder om hvid trøffel, men smagen er en anelse skarpere. Sæson januar-april